+38(050) 823-25-65 +38(050) 823-25-65 +38(097) 91-93-573
Консультуємо щодня c 09:00 до 21:00
УКР РУС 0
0

У вашому кошику 0 товар
на сумму 0 грн

Оформити замовлення
Всі статті та огляди

Інфрачервоні сауни для спортсменів

Новини 17.11.2014 1853

Активні фізичні навантаження повинні супроводжуватися не тільки правильним чергуванням вправ, підкріплюватися дієтою і способом життя, а й завершуватися тепловим сеансом, що допомагає розслабитися і відновити з подальшою підготовкою м'язів до наступних навантажень. Інфрачервона сауна після тренування, на думку багатьох тренерів, має вигідні переваги, які можна уявити так:

  • Активізація кровообігу, що дуже важливо на етапі охолодження організму після активної стадії навантаження;
  • Комфортне і рівномірне виведення зайвої води;
  • Зниження ваги шляхом активного впливу хвиль на сальний жировий прошарок;
  • Виведення молочної кислоти, яка утворюється в ході навантаження.

Саме тому інфрачервона сауна після тренування рекомендується на різних етапах фітнес-навантажень.  Наприклад, зараз ви працюєте над рівною і красивою формою м'язів преса живота і біцепса рук; подарувати правильні контури допоможуть регулярні сеанси, адже виведення молочної кислоти позбавляє від ефекту «затурканості» і «перетренованості» м'язів.  А ось якщо ви активно займаєтеся на тренажерах і «залізо» качає тіло, тоді регулярний похід в сауну не рекомендується, - максимум 1 раз на тиждень.

Инфракрасные сауны для спортсменов

Інфрачервоні сауни для спортсменів

У спортивній медицині інфрачервоні сауни застосовуються для зняття спазм, поліпшення кровопостачання, регенерації та реабілітації;  при порушеннях кровообігу, захворюваннях дихальних шляхів, бронхіальній астмі, хронічному бронхіті, простудних захворюваннях, алергічних захворюваннях, риніті, синуситі та інших запаленнях. Таку інфрачервону сауну купити можна, як з мотивів оздоровлення, так і для повсякденного користування.

Спортсмени, перш за все, вдячні інфрачервоній сауні за те, що вона допомагає відновленню сил.  В ході напружених тренувань і турнірів м'язи обтяжуються неокисненими продуктами життєдіяльності наших тканин.  М'язи стають як булижники.  Зрозуміло, такі перетруджені м'язи втрачають еластичність.  Спортсмен не в змозі з бездоганною точністю виконувати різноманітні рухи.  Інфрачервона енергія робить глибокий вплив на м'язи.  Стимулює їх, бо покращує постачання кров'ю, обмінні процеси.  Підвищується енергетичний потенціал м'язів.  І водночас відбувається їх очищення від кінцевих продуктів обміну речовин.

При великих м'язових зусиллях накопичується молочна кислота.  Це і є основний фактор втоми. Після великого навантаження рівень молочної кислоти у спортсменів становив в середньому близько 44 міліграмів.  В кінці сеансу в ІЧ сауні ця кількість знижувалася більш ніж у два рази, а через годину - майже в три. Дані біохімічних досліджень повністю збігалися з тими позитивними змінами таких показників, як швидкість, сила, витривалість і точність м'язових рухів.

Сеанси в інфрачервоній сауні підвищують реактивність м'язів, здатність їх до розтягування і повертають свіжість.  До того ж якщо купити інфрачервону кабіну додому, можна здійснювати релаксацію в будь-який зручний час.  Спортсмен отримує можливість повноцінно відпочити після напружених змагань і тренувань, швидше відновити сили.  Крім того, такий ефективний засіб відновлення дозволяє тренуватися більш інтенсивно, не боятися високих навантажень, без яких немислимий сьогодні спорт вищих досягнень.

Але інфрачервона сауна може послужити добру службу і тим, хто далекий від спорту.  Як своєрідне тренування всього організму.  Особливо для тих, хто за родом своєї роботи веде сидячий спосіб життя.

Позитивний ефект після сильного навантаження

Користь інфрачервоної сауни після тренування продиктована ще й естетичними особливостями, серед яких виділяють:

  • Швидке і рівномірне загоєння ран, забитих місць і навіть щільних гематом шляхом активізації кровопостачання;
  • Активне виведення з організму шлаків і токсинів, які провокують негарний зовнішній вигляд шкіри, її в'ялість;
  • Підвищення тонусу і пружності, зниження області целюліту та активізації шкірних проблем, як вугрі й акне.

Кому категорично заборонена інфрачервона сауна після тренування?

Инфракрасная сауна после тренировкиПерш за все, це людям, які досить погано і вимотано відчувають себе після фізичних навантажень.  Це може бути пов'язано, як з перевтомою, так і з активним виведенням води, наприклад, через піт.  В тепловій кабіні, навіть попри температуру повітря до 50 градусів, потовиділення все одно триває і може наступити перша стадія зневоднення.

По-друге, інфрачервона сауна після тренування не рекомендується людям, у яких в процесі навантаження були отримані травми, особливо відкриті рани.  Необхідно почекати хоча б кілька днів, поки рана затягнеться.  Відзначимо, що якщо в організмі є металеві протези, тоді відвідування теплової кабіни необхідно обмежити, але зовсім відмовлятися від нього - немає потреби.  Досить одного 30-ти хвилинного сеансу в тиждень, щоб підтримувати організм в нормі.  Бажано почекати й тим людям, у яких є травми суглобів або кісток, а тренування несе легку нагрівальну, профілактичну спрямованість.

По-третє, інфрачервона сауна після тренування заборонена жінкам під час менструації, а також в тому випадку, якщо ви приймаєте певні види сильнодіючих препаратів, маєте проблеми з гормональним фоном або у вас діагностували пухлини.

Якщо слабкість викликана застудою або вірусним захворюванням, то похід в ІЧ-сауну все ж краще відкласти.

Конструктивний підхід до теплової процедури

Перш за все, необхідно трохи відпочити від фізичних навантажень і можна відвідати душову кабіну.  Відзначимо, що купатися варто в теплій воді, уникаючи гранично низьких і високих температур.  Далі бажано прийняти горизонтальне положення, оскільки інфрачервона сауна після тренування допоможе вивести молочну кислоту і зняти втому і біль з запалених м'язів.  Якщо ви сидите, тоді можна не надягати шапочку для голови, адже керамічні нагрівачі не перебувають на цьому рівні.  За 5-7 хвилин до закінчення процедури рекомендується прийняти сидяче положення, щоб підготувати організм до виходу з кабіни.

До речі, допомогти м'язам налаштуватися на активне заняття допоможе сеанс до тренування, але трохи скорочений. Так, якщо традиційно відвідування теплової кабіни займає 30 хвилин, то 15 хвилин цілком достатньо.

Також фахівці не рекомендують використовувати мазі, скраби й креми в самій парильні, а ось після сеансу і купання - завжди будь ласка. Заборона на таку процедуру пов'язана з тим, що посилюється потовиділення і знижується очікуваний ефект.

Тривалість інфрачервоної сауни після тренування, в середньому, становить 30 хвилин. Якщо ви відчуваєте слабкість, тоді можна трохи зменшити ступінь нагріву. Випийте склянку чистої води перед сеансом і поповніть водний запас після його завершення.

Регулярність і послідовність приносять результати

В середньому, для досягнення швидких і видимих ​​результатів інфрачервона сауна після тренування повинна проводитися 2-3 рази на тиждень по 30 хвилин. Пам'ятайте, що відчутний результат настане не раніше, ніж через півтора - два місяці, при цьому ви помітите не тільки зменшення форм, поліпшення стану шкіри, але і менше кілограмів на вагах. Не можна не відзначити той факт, що поліпшуються й імунні показники організму, м'язи стають підтягнутими та з ними легше працювати під час фітнес-навантажень, а також бодібілдинг-тренувань. В якості додаткового навантаження можна використовувати інтенсивний масаж після сеансу.

Якщо раніше спортивне тренування провокувало виділення неприємних запахів з організму, то з регулярними сеансами цей ефект відходить у минуле, адже і пори, і епідерміс очищаються від шлаків і токсинів.

Сподобалася стаття,
поділіться з друзями:

Схожі статті