+38(050) 823-25-65 +38(050) 823-25-65 +38(097) 91-93-573
Консультуємо щодня c 09:00 до 21:00
УКР РУС 0
0

У вашому кошику 0 товар
на сумму 0 грн

Оформити замовлення
Всі статті та огляди

Відвідування інфрачервоної сауни при варикозі

Новини 18.01.2017 1241

На жаль, з кожним роком часовий показник тих, хто страждає варикозним розширенням вен тільки збільшується, і якщо раніше на цю недугу хворіли в основному люди похилого віку, то сьогодні можна зустріти й тих, кому ще немає 30 років, а венозна сітка на ногах настільки яскраво виражена, що пацієнт не тільки відчуває певний естетичний дискомфорт, але ще і постійні болі. При цьому він повинен обмежувати себе у фізичних навантаженнях, побоюватися піднімати важкі речі, намагатися не підніматися по сходах і не ходити в сауну.

Правила посещения инфракрасной сауне при варикозеБагатьох пацієнтів хвилює питання, чи можна відвідувати сауну при варикозі.  Зрозуміло, що професійну відповідь на це може дати тільки лікар, враховуючи показники поширення хвороби та того, як вона розвивається. При цьому багато медиків сходяться на думці, що російська і фінська парна все ж заборонені через такі фактори:

  • Занадто висока температура;
  • Різке нагрівання організму, в тому числі внутрішніх органів і судинної системи;
  • Занадто вологе або дуже сухе повітря, яке негативно впливає на стан епідермісу і кровоносних судин.

На допомогу приходить інфрачервона сауна при варикозі, яка вважається щаднішою інших вище описаних і при цьому надає навіть позитивні моменти на поліпшення стану.

Основний принцип дії

Відзначимо, що температура в кабіні досягає максимально 50 градусів, при цьому режими роботи керамічних нагрівачів можна опускати. З огляду на те, що кровоносні судини не тільки збільшуються в обсязі, але ще і дуже близько розташовуються до стінок епідермісу, занадто висока температура може спровокувати утворення пухлин і загострення гострого стану.

Стандартна процедура в сауні відбувається протягом півгодини, але, якщо у вас є варикоз, то її можна скоротити у два або зовсім три рази. Відзначимо, що, якщо венозна сітка все ж атакувала, тоді необхідно приділяти більше уваги ногам, але навантажувати їх необхідно максимально збалансовано. Наприклад, не варто різко скорочувати кілометраж пішої прогулянки, в середньому, людина повинна проходити в день до 5 км.

Чому інфрачервона сауна безпечна при варикозі

Після занадто інтенсивних навантажень медики рекомендують водні контрастні процедури, які також можна зробити й в тепловій кабіні. За допомогою такої процедури ви зможете простимулювати роботу судинної та нервової системи. Великий плюс, що в інфрачервоній сауні нагрівання тіла відбувається максимально точково і рівномірно, тому ризик опіків автоматично знижується.

Ви можете приймати теплові процедури, як в лежачому, так і сидячому положенні. Після закінчення сеансу можна трохи масажувати ноги, але не натискати, а розтирати плавним і інтенсивними рухами.

Безпечна сауна при варикозі ніг вимагає і виконання деяких базових правил, серед яких:

  • Останній прийом їжі перед відвідуванням теплової кабіни повинен бути мінімум за 3 години;
  • Обов'язково випийте 1 склянку чистої води до і після сеансу;
  • Не використовуйте креми, лосьйони та скраби для шкіри ніг;
  • Не перебувайте в парильні тривалий час.

Якщо ви відчули себе недобре, тоді відразу виходьте і припиняйте процедуру.

Ви отримали відповідь на питання, чи можна сауну при варикозі, але при цьому також варто оцінювати стан ніг і стадію захворювання. Якщо ж венозна сітка характеризується ущільненням і шишками, тоді сеанси категорично заборонені до виходу з гострого стану запалення. При виконанні правил і короткому часі перебування ви можете впоратися зі слабким відтоком крові, який став причиною хвороби.

Сподобалася стаття,
поділіться з друзями:

Схожі статті