+38(050) 823-25-65 +38(050) 823-25-65 +38(097) 91-93-573
Консультуємо щодня c 09:00 до 21:00
УКР РУС 0
0

У вашому кошику 0 товар
на сумму 0 грн

Оформити замовлення
Всі статті та огляди

ІЧ сауни як захист від стресу

Новини 10.01.2021 650

Про користь ІЧ сауни для вегетативної нервової системи, посудин, суглобів і внутрішніх органів відомо давно. Сеанс терапії, проведений усередині унікального приладу, придуманого японським лікарем, також дозволяє активізувати обмінні й імунні процеси в організмі. Сауна з інфрачервоним випромінюванням незамінна для релаксації, і тому одномісні кабінки, сьогодні охоче купують для домашнього використання.

«Ні» зимовому стресу – «та» ІЧ сауні!

У холодну пору року спостерігається не лише сплеск сезонної захворюваності ГРВІ, але і відзначається загострення багатьох хронічних захворювань, що є наслідком порушень нейрогуморальної регуляції організму. В якості одного з найдієвіших способів для:

  • відновлення здоров'я;
  • підтримки краси тіла;
  • позбавлення від неврозів, викликаних негативними емоціями,

а також реабілітації після затяжних депресій чудово підходять ІЧ кабінки.

Користь сауни проти стресуСприятлива дія інфрачервоної сауни на нервову систему дає можливість швидко привести в тонус організм, постраждалий від зимового стресу. Інфрачервоні промені не нагрівають повітря, але випромінювання здатне глибоко проникати в м'які тканини тіла людини, не обпалюючи шкіру. Завдяки цьому запускаються обмінні процеси на клітинному рівні.

В ході процедури (прийняття теплових ванн) людині вдається активізувати й налаштувати на правильний лад нейрогуморальні процеси у своєму організмі, що протікають з патологіями й призводять до стійких розладів здоров'я.

Протипоказання і показання до ІЧ саун

Ще однією корисною властивістю кабінки з інфрачервоним випромінюванням називають швидке відновлення (реабілітація) після перенесених травм.

Після відвідування ІЧ лазні відзначаються позитивні зміни у багатьох нейрогуморальних процесах, що протікають в організмі дорослих і дітей, а також відчувається розслаблення м'язів, що перебувають в гіпертонусі. Сеанс теплової дії здатний усунути спазми в судинах, що викликають підвищення кров'яного тиску. Вже після першого сеансу відзначається нормалізація багатьох функцій людського організму, на тлі яких розвивається нейроциркуляторна дистонія, що проявляється розладами вегетативної системи.

Інфрачервоне випромінювання дозволяє добитися нормалізації стану при хронічних захворюваннях, серед яких не лише стани, подібні до проявів нейроциркуляторної дистонії, але і функціональні проблеми, проявами яких є:

  • неврози;
  • гіпертонус м'язів і спазми,

а також інші проблеми, пов'язані з порушеннями основних функцій мозку і психіки. Серед показань до відвідування ІЧ сауни відносять проблеми, що є наслідком гормональних перебудов в організмі.

Курс процедур із застосуванням ІЧ сауни дозволяють позбавитися від головних болів і болів в м'язах. Відвідування лазні з інфрачервоними променями сприяє повній релаксації та стає альтернативою традиційному відпочинку. Показанням до застосування кабінок з інфрачервоним випромінюванням є малорухомий спосіб життя, внаслідок якого відзначається застій рідини в клітинах.

Відвідування ІЧ саун показано підліткам і дітям в період навчання (коли відзначається підвищені навантаження на головний мозок), а також дорослим, чия професійна діяльність пов'язана з підвищеними розумовими навантаженнями. Інфрачервоні тримісні лазні – ідеальне рішення для оздоровлення сім'єю, адже в такій кабінці добитися розслаблення в домашніх умовах можна відразу трьом.

Серед протипоказань до відвідування ІЧ лазень, працюючих на основі випромінювання інфрачервоних променів, називають різні пухлини, виявлені на шкірі, в мозку або у внутрішніх органах.

Заборонено приймати теплові ванни особам, схильним до кровотеч. Не варто використовувати прилад до консультації з лікарем людям, що страждають хронічними серцево-судинними захворюваннями, а також особам, хворим діабетом (особливо при важкому перебігу хвороби). Заборонено відвідування ІЧ саун і людям, чиї проблеми зі здоров'ям припускають постійний прийом препаратів, за допомогою яких можна управляти емоціями.

Сподобалася стаття,
поділіться з друзями:

Схожі статті