+38(050) 823-25-65 +38(050) 823-25-65 +38(097) 91-93-573
Консультуємо щодня c 09:00 до 21:00
УКР РУС 0
0

У вашому кошику 0 товар
на сумму 0 грн

Оформити замовлення
Всі статті та огляди

Як захищатися від мікробів в сауні

Новини 19.01.2021 874

ІЧ саунами є кабінки з полицями та стінами з натуральної деревини, доповнені нагрівальними елементами. Робота пристроїв грунтована на випромінюванні інфрачервоних променів, за допомогою яких можна усунути прояви багатьох хронічних захворювань і зміцнити імунітет. Сеанси в інфрачервоних лазнях допоможуть позбавитися і від токсинів, що накопичилися в клітинах, а також прискорити обмін речовин.

ІЧ сауни та безпека

Популярність кабінок для прийому теплових ванн росте з кожним днем. Теплові ванни можна приймати, не виходячи з будинку, і сьогодні активно розкуповують як одномісні, так і двомісні пристрої. Широку популярність ІЧ сауни отримують у спортсменів, адже за допомогою інтенсивного і глибокого прогрівання тіла, вдається розслабити мускулатуру та усунути спазми, що виникають після тренувань.

Випромінювання усередині кабінки, що відбувається при роботі нагрівальних елементів, позитивно впливає на метаболізм, але промені не роблять негативного впливу на клітинну структуру вірусів і мікробів. І саме це стає причиною того, що під час відвідування інфрачервоної сауни, встановленої зовні будинку, залишається ризик підчепити різні захворювання. У групі ризику опиняються діти й люди з ослабленим імунітетом: саме їх здоров'ю мікроби, що знаходяться в сауні, можуть заподіяти найбільший збиток.

Причиною для можливого зараження називають особливе облаштування кабінок: елементи сауни випускають теплові промені, здатні нагрівати навколишні предмети. У момент роботи хвилі торкаються тіла людини й відбиваються від стін, і тільки потім тепло передається в повітря, яке може прогріватися до 55°C. Через те, що повітряні маси не нагріваються безпосередньо, усередині кабінки залишаються цілком життєздатні мікроби, а відвідувач не може розраховувати на повну безпеку. В основному, життєздатними залишаються:

  1. Вірус гепатиту. Він може зберігатися в активному стані на поверхнях понад 10 годин при температурі до 60°C. При нижчих температурах вірус заразний впродовж півроку.
  2. Бактерії, що викликають побутовий сифіліс. Живучість збудника, за сприятливих умов, відзначається близько 7 годин.
  3. Мікроспори грибкових захворювань. Оскільки нагрівачі не нагрівають повітря і мало прогрівають зовнішній шар деревини, при відвідуванні громадських ІЧ кабінок, можна заразитися грибком, що викликає мікоз стоп і нігтів.

Стінки та полиці інфрачервоних саун, виготовляються з натуральної деревини, їх не можна мити великою кількістю води. Не рекомендується використовувати й дезинфікуючі засоби, які можуть негативно позначитися на стані матеріалу коробки. Це також збільшує ризик зараження бактеріями при прямому контакті з поверхнями.

Ефективні способи захисту від мікробів в ІЧ сауні

Щоб не підчепити захворювання при відвідуванні інфрачервоної лазні слід брати з собою в кабінку декілька рушників і простирадл. Рушники згодяться для обтирань (адже в ході процедури відзначається щедре потовиділення, викликане глибоким прогріванням м'язів), а простирадло слід стелити на полку, мінімізуючи контакт голого тіла з сидіннями. Використання антисептиків для чистоти шкіри не рекомендується.

Ставлячи метою зміцнення здоров'я за допомогою інфрачервоних саун, мінімізувати риски зараження і забезпечити максимальний захист організму, можна, приймаючи теплові ванни у себе вдома. Асортимент кабінок, дозволяє вибрати пристрої, в яких можуть з комфортом відпочивати навіть великі сім'ї, а особливою популярністю (після одномісних і парних кабінок) користуються чотиримісні інфрачервоні сауни.

Сподобалася стаття,
поділіться з друзями:

Схожі статті