+38(050) 823-25-65 +38(050) 823-25-65 +38(097) 91-93-573
Консультуємо щодня c 09:00 до 21:00
УКР РУС 0
0

У вашому кошику 0 товар
на сумму 0 грн

Оформити замовлення
Всі статті та огляди

Як встановити і доглядати за інфрачервоною сауною

Новини 20.04.2019 1302

Лікування за допомогою інфрачервоних хвиль користується великим попитом у світі косметології і терапії. Раніше отримати подібну енергію можна було тільки перебуваючи під сонцем, тепер, завдяки сучасним технологіям, це стало можливим в штучних умовах.

Так функціонують інфрачервоні сауни. Вони являють собою компактні кабіни, виготовлені з натуральної деревини і оснащені інфрачервоними випромінювачами.

Особливості вибору і установки ІЧ-саун

При виборі конструкції необхідно враховувати площу приміщення, в якому вона буде розташовуватися, і число людей, які будуть одночасно перебувати всередині неї.

Для квартир зазвичай набувають 1-місні або 2-місні моделі. Вони займають мало місце (від 1 до 2 м2), при цьому вони досить комфортабельні і оснащені всім необхідним для приємного проведення часу.

В приватному будинку можна поставити 3-місцеву або навіть 4-місцеву кабіну. Головне - правильно розрахувати параметри і підібрати зручне місце розташування.

Стандартна комплектація

При покупці ІК-сауни, радимо віддати перевагу повністю укомплектованою моделі. Для комфортного користування, конструкція повинна включати в себе:

  • мінімум 5 інфрачервоних випромінювачів;
  • скляні двері;
  • внутрішнє освітлення;
  • систему кольоротерапії;
  • іонізатор повітря;
  • вбудовану систему вентиляції;
  • MP3, радіо та цифрові панелі управління.

Через широкого асортименту інфрачервоних саун, досить складно зробити вибір. Щоб підібрати оптимальний варіант, досить переконатися в тому, що кабіна виконана з натуральних і якісних матеріалів, а також має зручну і зрозумілу систему управління.

Установка інфрачервоної сауни

Для того щоб зібрати кабіну не потрібно мати спеціальної освіти, а з інструментів знадобитися тільки шуруповерт. До кожної конструкції додається детальна інструкція і необхідні кріпильні деталі.

Для того щоб збірка інфрачервоної сауни пройшла успішно, повинні бути дотримані наступні умови:

  1. Рівна поверхня - дерев'яна підлога, лінолеум або керамічна плитка без нерівностей і дефектів;
  2. Сухе і добре провітрюється - кімната, комора, лоджія і т.д;
  3. Доступ до електромережі - наявність поблизу евророзетки.

Процес складання конструкції нескладний і займе близько 1 години часу. Якщо в процесі все ж виникнуть труднощі, радимо звернутися за допомогою до професіоналів. Вони зберуть кабіну за 30 хвилин.

Як доглядати за інфрачервоною сауною

Відразу після установки, необхідно протерти злегка вологою ганчіркою всі поверхні в тепловій кабіні. Важливо знати, що обладнання не стійке до різких перепадів температур, тому, в разі якщо перевезення здійснюється в зимовий період, його можна включати тільки тоді, коли воно нагріється до кімнатної температури.

Догляд за інфрачервоною сауною має свої особливості. Здебільшого це пов'язано з тим, що конструкція виконана з натуральної деревини.

Щоб обладнання прослужило вам довгі роки і мало належний зовнішній вигляд, радимо дотримуватися наступних рекомендацій:

  1. Для очищення зовнішніх панелей найкраще використовувати спеціальні засоби для догляду за дерев'яними поверхнями;
  2. Внутрішнє оздоблення кабіни і лавочки слід регулярно мити мильним розчином з нейтральним PH, при цьому необхідно використовувати мінімальну кількість води;
  3. Перешкоджати розмноженню бактерій допоможуть обезжирюючі і антисептичні засоби;
  4. Для того щоб обладнання прослужило довгий час, не варто перевантажувати електрику. Оптимальний час роботи ІК сауни - 30-40 хвилин.
  5. Важливо не допускати попадання води на нагрівальні елементи;
  6. Якщо в будинку спостерігаються часті перепади напруги, радимо використовувати для підключення мережевий фільтр;
  7. Для того щоб в процесі потовиділення волога не вбиралася в дерев'яні поверхні, слід стелити на лавочки і підлогу рушники або простирадла.
  8. Також забороняється знімати захисну решітку з теплових випромінювачів і поміщати під неї різні предмети;
  9. Необхідно ретельно провітрювати кабіну після кожної процедури. Це дозволить уникнути появи затхлого запаху і освіти цвілі;
  10. Проводити установку або демонтаж обладнання слід тільки після його повного відключення від електромережі.

Зазвичай виробники інфрачервоних саун надають гарантію на справну роботу обладнання до 5 років. Насправді, при правильному догляді і регулярному обслуговуванні, термін експлуатації конструкції можна продовжити до 15 років.

Сподобалася стаття,
поділіться з друзями:

Схожі статті