+38(050) 823-25-65 +38(050) 823-25-65 +38(097) 91-93-573
Консультуємо щодня c 09:00 до 21:00
УКР РУС 0
0

У вашому кошику 0 товар
на сумму 0 грн

Оформити замовлення
Всі статті та огляди

Принцип роботи інфрачервоних нагрівачів

Новини 14.01.2021 1107

Електромагнітні інфрачервоні обігрівачі, що відрізняються мінімальним споживанням енергії, – відмінне рішення при необхідності організації точкового опалювання в житлових і нежитлових приміщеннях. Нагрівальні елементи з інфрачервоним випромінюванням різної інтенсивності також є частиною устаткування інфрачервоних лазень. Лампи цього типу сьогодні використовуються і для створення оптимальних умов на відкритих ділянках, що дозволяє значно розширити сферу застосування приладів.

Типи, принцип роботи й сфера застосування ІЧ нагрівачів

Основні елементи будь-кого ІЧ обігрівача – нагрівальний елемент і відбивач, за допомогою якого вдається вказати тепловим променям потрібний напрям і розсіяти тепло на певну площу. Для роботи приладу потрібне джерело змінного струму (іноді джерелом енергії ІЧ обігрівачів, замість струму, може виступати газ). Принцип роботи пристроїв грунтований на електромагнітному інфрачервоному випромінюванні, поглинання якого відбувається тілами, а не повітрям.

Інфрачервоні обігрівачі найчастіше розділяють за типом нагрівального елементу:

  1. З галогеновим нагрівачем. Випромінювачі такого типу комплектуються лампою з ниткою, виготовленою з вольфраму, тепло від якого, потрапляючи на відбивач, швидко розсіюється по довколишніх предметах.
  2. З елементом з карбону (вуглеволокна). Прилад належить до пристроїв з довгохвильовим випромінюванням і припускає використання шнура або стрічки з вуглеволокна, поміщеної у кварцеву трубку, усередині якої відсутнє повітря (вакуум). Такий випромінювач не сушить повітря, і завдяки вакууму прилад отримує можливість виробляти температуру, комфортну для тіла людини.
  3. З кварцевими лампами. При виготовленні обігрівачів такого типу використовуються молочно-білі або прозорі трубки з кварцевого скла. Нагрівальним елементом виступає дріт з вольфраму або складного сплаву.
  4. З теном з нікелево-хромовою спіраллю (трубкою). Облаштування такого типу розжарюються до 700°З, а основною відмінністю нагрівальних елементів є відсутність світіння при роботі.

Також усі сучасні інфрачервоні нагрівачі класифікують за довжиною хвиль і інтенсивністю нагріву. Розрізняють пристрої, працюючі в:

  1. Короткохвильовому діапазоні. При мінімальній довжині хвиль електричних ІЧ прилади такого типу здатні швидко нагріватися до 800-1200°С.
  2. Середньохвильовому діапазоні. Температура нагрівача може досягати значень у межах 320-620°С.
  3. Діапазоні довгих хвиль. Максимальна температура нагріву лампи складає близько 320°С. Це дає можливість використати такі ІЧ лампи з відбивачами в побуті, адже завдяки оптимальному режиму роботи поглинання тепла тілом почне відбуватися з першої секунди після включення приладу в струм.

На основі ламп виготовляють одномісні й двомісні інфрачервоні лазні, а також опалювальні пристосування, які сьогодні відносять до категорії самих ергономічних і абсолютно безпечних для людей і тваринних приладів.

Перевірені виробники ІЧ обігрівачів

Сучасні та економічні інфрачервоні прилади, які використовуються при виготовленні інфрачервоних лазень і точкового обігріву приміщень, сьогодні роблять і в Україні. Серед провідних виробників побутових ІЧ обігрівачів значаться українські й спільні підприємства.

Теплове ІЧ устаткування, яке може застосовуватися в побуті та виробничих приміщеннях, представлене безліччю сучасних моделей з різною інтенсивністю і напрямом теплових променів.

Сподобалася стаття,
поділіться з друзями:

Схожі статті