+38(050) 823-25-65 +38(050) 823-25-65 +38(097) 91-93-573
Консультуємо щодня c 09:00 до 21:00
УКР РУС 0
0

У вашому кошику 0 товар
на сумму 0 грн

Оформити замовлення
Всі статті та огляди

Інфрачервона сауна при застуді

Новини 17.01.2017 3083

Позитивний вплив інфрачервоного випромінювання можна порівняти з рівномірною і комфортною засмагою в сонячний день на пляжі.  Принципова особливість, що нагрівання відбувається точково і на невеликих температурах, тому ні шкіра, ні внутрішні органи не перегріваються, а також знижується ризик опіків.  Відзначимо, що серед факторів ризику теплової процедури поряд із запальними процесами, пухлинами, менструацією, виділяють ще і застуду.  Насправді медики не настільки критичні у своїх оцінках, тому стверджують позитивно, що можна відвідувати інфрачервону сауну при застуді, але при цьому необхідно дотримуватися низки правил.

  • Якщо ви відчуваєте слабкість, млявість, тоді сеанс краще відкласти до наступного разу;
  • Максимальна температура для відвідування теплової кабіни становить 37,2-37,3 градуса;
  • При сильних головних болях сеанс краще перенести;
  • кашель, що супроводжується додатковим болем у грудях, є стоп-фактором на шляху в сауну.

Сучасна інфрачервона сауна при застуді може допомогти організму швидше одужати, але це зовсім не означає, що після одиничного походу в кабіну, самопочуття різко поліпшиться.  Якщо ж перед захворюванням ви регулярно відвідували теплову кабіну, то це варто продовжувати робити й далі, але кількість сеансів скоротити. Також рекомендується скоротити й тривалість процедури з класичних 30 хвилин до 15-20.

Корисні дії

Инфракрасная сауна при простуде Інфрачервона сауна при застуді на ранніх стадіях легкого ознобу може навіть зупинити захворювання, але за умови, що застуда викликана перегріванням організму, а не вірусними колоніями й бактеріями.  Ефект комплексного прогріву організму, в тому числі й приємного тепла для внутрішніх органів, важливий під час сирої осені, а також холодної зими.  Регулярний похід в кабіну дозволяє підвищити імунні властивості організму, в тому числі внаслідок очищення пор шкіри, адже в 60% саме в них проникають віруси й починають свою негативну роботу.

Великий плюс, що в кабіні внаслідок натуральної хвойної оббивки створюється хімічно корисне нагріте повітря з додатками олій від кедра або сосни, які помітно очищають дихальний шлях і є природними компонентами для інгаляції. Щоб побороти кашель, дихати треба глибоко і рівномірно.

Великий плюс, що відвідування кабіни не вимагає в кінці контрастної за температурою водної процедури - теплий або злегка гарячий душ буде в самий раз.

У порівнянні з іншими видами саун, інфрачервона НЕ висушує слизові оболонки, тому ризик захворіти на нежить через сформоване сприятливе середовища для бактерій автоматично знижується.  Але пам'ятайте, що лише лікар може дати максимально правильну відповідь на питання, чи можна в сауну при застуді, беручи до уваги різні чинники, серед яких:

  • Вік;
  • Хронічна або гостра форма захворювання;
  • Наскільки ваш організм добре переносить тепло і пристосований до таких навантажень;
  • Температура, наявність запальних процесів;
  • Чистота дихання.

Якщо ж в процесі сеансу вам стало погано, закрутилася голова або ви відчули слабкість, зупиняйте процес без повторення до повного одужання.  А ось сауна при застуді без температури навіть рекомендується, але, щоб ефект був максимально правильний, після сеансу не треба виходити на вулицю, приймати алкоголь (в тому числі й глінтвейн), а прийняти горизонтальне положення, сховатися під теплою ковдрою і постаратися виспатися. Комфортний сеанс допоможе навіть позбутися від традиційної для застуди ломоти в тілі шляхом активізації потоку крові.

Сподобалася стаття,
поділіться з друзями:

Схожі статті