+38(050) 823-25-65 +38(050) 823-25-65 +38(097) 91-93-573
Консультуємо щодня c 09:00 до 21:00
УКР РУС 0
0

У вашому кошику 0 товар
на сумму 0 грн

Оформити замовлення
Всі статті та огляди

Показання і протипоказання інфрачервоної сауни

Новини 20.09.2016 1364

Попри те, що сауна з інфрачервоним випромінюванням поступово стає все більш популярним способом відпочинку, лікування і відновлення організму, все ж деякі громадяни не поспішають купувати відповідні пристрої.  В першу чергу їх відволікають можливі протипоказання.  Для того, щоб розвіяти всі сумніви в даному плані необхідно більш детально вивчити властивості інфрачервоних променів.

Фахівці стверджують, що показання та протипоказання інфрачервоної сауни формуються на основі частоти й правильності використання даного обладнання.  В даному спеціалізованому приміщенні не відбувається традиційний нагрів повітря. Навіть ця обставина не заважає прояву досить високого проникаючого ефекту. Саме ці показання інфрачервоної сауни є самими основними та важливими.

Позитивний ефект залежить від:

  • довжини інфрачервоних хвиль;
  • частоти відвідування кабінки;
  • тривалості кожного сеансу;
  • природних особливостей людського організму і т. п.

Насправді користь і протипоказання інфрачервоної сауни безпосередньо залежать від того, наскільки відповідально людина підходить до даної процедури.  Якщо слідувати чітким рекомендацій досвідчених фахівців, то можна з легкістю уникнути можливих негативних наслідків.

Лікувальні властивості

Багато людей знають про те, що вплив інфрачервоної сауни на організм є позитивним.  Правда, далеко не всі з них можуть назвати конкретну користь від даних сеансів.  Насправді у відповідній кабінці поступово зміцнюється стан стінок судин, поліпшується кровообіг і значно скорочується рівень вмісту холестерину в організмі.  Вивчивши всі переваги, можна з упевненістю заявляти, що можливі протипоказання сауни з інфрачервоним випромінюванням не є обов'язковими.  Правильний підхід до самої процедури гарантує наступ тільки позитивних наслідків.

Для того, щоб протипоказання інфрачервоної сауни не стали проблемою, людям з хронічними захворюваннями краще попередньо проконсультуватися з лікарем.  В першу чергу це стосується громадян, які відчувають навіть найменші проблеми з серцево-судинною системою.  Цілком ймовірно, що в деяких випадках медики порадять своїм пацієнтам дещо скоротити тривалість кожного сеансу.  В такому випадку підвищується ймовірність зіткнення виключно з позитивним ефектом.

Інфрачервона сауна (протипоказання)

Паріння в лазні з давніх-давен вважається одним з найбільш дієвих способів оздоровлення організму. Це прекрасний засіб для підняття тонусу й отримання заряду енергії та бадьорості на кілька днів.

Різновидів бань на білому світі існує безліч. Є лазні російські, японські, турецькі, фінські сауни, а також інфрачервоні.

Про останні й піде мова, оскільки поряд з їх незаперечною користю є деякі тонкощі в користуванні ІЧ-сауни, а також певні протипоказання, якими не варто нехтувати.

Переваги та обережності

Всім відома приголомшлива користь для організму, яку може дати паріння при високих температурах. Це очищення тіла від шлаків, токсинів і зміцнення імунітету, активізація біологічних речовин, які розширюють судини, спалювання зайвих жирів і багато іншого.

Але при відвідуванні інфрачервоної сауни слід також звернути увагу на протипоказання. Зокрема, вони найчастіше ставляться до людей, які відчувають проблеми зі здоров'ям. Для них такі сеанси не завжди можуть бути бажаними.

Меншою мірою схильні до нарікань інфрачервоні сауни. Протипоказання до них не такі жорсткі, але все ж варто завжди попередньо проконсультуватися з фахівцями.

Категоричні протипоказання до сауни, при яких не слід приймати дану процедуру:

  • підвищена температура;
  • висипання на тілі;
  • гіпертонія;
  • вірусні захворювання;
  • хвороби шкіри;
  • різного роду запалення.

При користуванні інфрачервоної кабіною існує також ряд протипоказань для дітей.

Попри те що здорова дитина отримає помітний оздоровчий ефект при прогріванні тіла, є явні протипоказання сауни:

  • застуда з підвищенням температури;
  • загострення хронічних захворювань;
  • післяопераційний і посттравматичний періоди.

Будь-яка сауна, навіть інфрачервона, може бути небажана вагітним через істотне підвищення температури тіла, але про явні протипоказання слід консультуватися з лікарем.

Підсумок

Дотримуючись необхідних заходів обережності, можна отримати масу переваг.

Омолодив організм шляхом очищення його від шлаків і токсинів, можна істотно підвищити імунітет. Це дасть можливість уникнути захворювань, позбавитися від зайвої ваги й відчути себе наповненим енергією та оптимізмом.

Принцип дії ІЧ сауни відрізняється від традиційної лазні й сауни.  Відсутність гарячого повітря і високої вологості значно звужує список категоричних протипоказань, які характерні для традиційних лазень і саун.  Наприклад, у звичайних лазнях забороняється відвідування осіб з високим артеріальним тиском (гіпертонія), проте, люди з таким захворюванням спокійно можуть відвідувати ІЧ сауну.  Більш того, під час сеансу, артеріальний тиск в ІЧ сауні знижується.

Проте, існує ряд абсолютних протипоказань, такі як: інфекції та контагіозний захворювання;  бацилоносійства і паразитарні захворювання, страх і негативне ставлення до відвідування сауни, психози й психопатії; епілепсія.

Якщо у Вас є побоювання на рахунок відвідування ІЧ сауни, то краще порадитися з лікарем, знайомим з дією ІЧ сауни.

Сподобалася стаття,
поділіться з друзями:

Схожі статті