+38(050) 823-25-65 +38(050) 823-25-65 +38(097) 91-93-573
Консультуємо щодня c 09:00 до 21:00
УКР РУС 0
0

У вашому кошику 0 товар
на сумму 0 грн

Оформити замовлення
Всі статті та огляди

Інфрачервона сауна для дітей: особливості відвідування зони відпочинку

Новини 14.11.2016 2010

інфрачервона сауна для дітей

Багато педіатри за останнім часом кардинально змінили свою думку щодо відвідування сауни дітьми. Якщо ще 5-7 років тому вважалося, що теплова процедура для дітей вкрай небезпечна та абсолютна заборонена в будь-якому віці, то після публікації досліджень японських медиків, а також з огляду на той фактор, що на ринок масово вийшли інфрачервоні сауни, їхня думка змінилася. Сьогодні лікарі, які спеціалізуються на дитячому здоров'ї та розвитку в один голос говорять про те, що якщо є фінансова можливість, то необхідно будинку встановити теплову кабіну, щоб дитина регулярно мала змогу її відвідувати.

Які вимоги до сеансу в тепловій кабіні?

  • Вік дитини не раніше 5 років, оскільки в цей період закінчився етап раннього формування кісткової й суглобової тканини;
  • Правильний і збалансований підхід у визначенні часу для процедур;
  • Відмінний стан здоров'я.

Щодо останнього, уважні батьки повинні не тільки візуально оцінити самопочуття і зовнішній вигляд дитини, але і при можливості заміряти артеріальний тиск і пульс.

Інфрачервона сауна для дітей

Інфрачервона сауна являє собою невелике приміщення або кабіну, обладнану нагрівальними елементами, які випромінюють теплові хвилі довжиною до 15 мкм. Вони проникають в шкіру на глибину не більше 4 см, м'яко впливаючи на неї, м'язи й суглоби. На відміну від конвекційних пристроїв, ІЧ-нагрівачі випускають тепло хвильовим способом, тому його дія більш ефективно. Тепло поглинають конкретні органи та тканини, і випромінювання не витрачається вхолосту.

При регулярному відвідуванні інфрачервоні кабіни допоможуть дитині:

  • підвищити імунітет;
  • нормалізувати тиск в артеріях і венах;
  • запобігти розвитку захворювань, супроводжуваних кашлем, нежитю, ускладненням роботи бронхів і легенів;
  • пом'якшити симптоми алергії;
  • боротися із зайвою вагою;
  • відновитися після активних занять спортом;
  • впоратися зі сколіозом на ранніх стадіях.

Лампи, що випускають ІЧ-випромінювання, безпечні в експлуатації, оскільки оснащені огороджувальними решітками або спеціальною поверхнею. Вони працюють практично безшумно, тому дитина під час сеансу може розслабитися і не хвилюватися. Пристрої витрачають невелику кількість електроенергії та розраховані на тривале використання.

Одно-, двох, тримісні ІЧ-сауни виготовляються з натуральної деревини - кедра, сибірської сосни, вільхи, осики та липи. Ці матеріали не тільки відрізняються красивою текстурою і міцністю, але і мають масу корисних властивостей.

З якого віку можна відвідувати

Важливо, щоб у дитини не було проблем з тиском в артеріях та інших патологій кровоносної системи. Якщо немає протипоказань, лікарі рекомендують відвідування їм інфрачервоних саун з 2-2,5 роки. Тривалість перших прийомів повинна бути не більше 5-7 хв. При регулярних сеансах вже через 3-4 місяці можна спостерігати помітні поліпшення. У міру дорослішання тривалість прийомів збільшується до 15-20 хв.

В ІЧ-кабінах підтримується низька вологість і температура. Тому у процедури, на відміну від традиційної лазні, практично немає протипоказань. Але все одно перед першим відвідуванням ІЧ-кабіни слід пройти повне медичне обстеження. Дану процедуру можна використовувати в якості основного лікування захворювань. Її включають в комплексну терапію або профілактику.

Як привчати дитину до процедури?

дитина та інфрачервона саунаПерш за все, найперші сеанси, потрібно проводити разом з батьками, щоб малюку не було страшно і самотньо в кабіні. Під час відвідування інфрачервоної сауни потрібно не тільки навчити малюка розслаблятися, але і відчувати своє тіло. Спеціально для цього вкрай важливо ставити питання про його самопочуття і відчуттях. По-друге, оскільки у малюка досить нетиповий процес виведення рідини з організму, необхідно трохи збільшити порцію чистої води перед сеансом, в середньому, до 1,5-2 склянок.

По-третє, трохи зменшіть звичну для вас температуру, адже для малюка оптимально підходить від 35 до 40 градусів.

Що заборонено під час сеансу?

  • Відвідини хворої дитини з температурою і сильним, як сухим, так і мокрим кашлем;
  • Робити занадто інтенсивні руху, розкажіть чаду, що воно повинно розслабитися, а не здійснювати гімнастичні вправи;
  • Чіпати руками або іншими частинами тіла оббивку кабіни, близько наближатися до керамічних нагрівачів.

Починаючи з раннього віку прищеплювати любов до таких корисним гігієнічних процедур, ви не тільки відкриєте вікно у світ задоволення, але і помітно підвищите імунітет своєї дитини, починаючи з раннього дитинства, що буде проявлятися зменшенням кількості простудних захворювань в небезпечні сезони.

Особливості відвідування ІЧ-сауни дитиною

Вплив ІЧ-випромінювання на дорослих людей вже достатньо вивчене. Дитячий організм працює по-іншому, тому перед відвідуванням необхідна консультація з лікарем. Під час кожного сеансу в інфрачервоній сауні потрібно дотримуватися наступних рекомендацій:

  • За 30 хвилин до початку погодувати дитину легкою їжею.
  • У перервах між прийомами поїти теплим чаєм або соком.
  • Стежити за тим, щоб температура всередині кабіни була близько + 36-38 градусів.
  • Вийшовши з неї, потрібно прийняти душ, який змиє виділені токсини.
  • При необхідності після водних процедур можна нанести на шкіру пом'якшувальну масло або крем.

Найкраще відвідувати ІЧ-кабіну в проміжку між 15:00 і 18:00. У ранкові та вечірні години вплив ІЧ-променів може обернутися стресом для незміцнілої організму.

При правильному підході відвідування інфрачервоної кабіни (сауни) стане відмінним доповненням до комплексного лікування та профілактики хвороб. Воно допоможе зміцнити імунну систему дитини та створити потужний бар'єр від вірусів і бактерій.

Сподобалася стаття,
поділіться з друзями:

Схожі статті