+38(050) 823-25-65 +38(050) 823-25-65 +38(097) 91-93-573
Консультуємо щодня c 09:00 до 21:00
УКР РУС 0
0

У вашому кошику 0 товар
на сумму 0 грн

Оформити замовлення
Всі статті та огляди

Розвінчуємо міфи про шкоду інфрачервоних саун

Новини 11.01.2019 980

Кожного разу коли в медицині і науці з'являються новинки, тут же навколо нових ідей з'являються чутки і домисли, які стоять на шляху прогресу. З недавніх пір в хороших СПА-салонах з'явилася послуга відвідування інфрачервоної сауни. І, звичайно, навколо новинки утворилася маса неперевіреною інформацією, а також міфів, які стоять на шляху до здорового тіла та стресостійкості.

Якщо ви вже знаєте про всі плюси якісної ІК-кабіни, тоді рекомендуємо вибрати з нашого каталогу найбільш підходящу модель. Універсальним варіантом для установки в приватному житлі або салоні є двомісний бокс.

Міфи про шкоду ІК саун

1. Ризик обпектися

  • Щоб зруйнувати цей поширений міф, давайте розглянемо ІК-кабіну в порівнянні з альтернативами в тепловій терапії. Існує міф, що між фінською сауною, російською лазнею і ІК-сауною немає ніякої різниці. Різниця є і дуже суттєва. У інфрачервоній сауні немає палючого шкіру і легені гарячої пари, при цьому тепло проникає глибше. Для порівняння: у фінській сауні тіло прогрівається на 0,3-0,5 см, а в ІК-кабіні - до 4 см, що дозволяє ефективніше очищати пори і виводити токсини і шлаки через шкіру

2. Для шкіри користь і шкода одночасно

  • Однозначно тільки користь, якщо не зловживати тепловим інфрачервоним випромінюванням. Передчасне старіння шкіри викликають сотні факторів навколишнього середовища. Внаслідок чого людині, яка живе в місті, потрібні регулярні процедури оздоровлення. Активізувати процес регенерації тканин і обміну речовин можна якраз за допомогою інфрачервоного сауни, при цьому використовуючи допустимі показники температури і часу для кожного сеансу.

3. Кедрова полотно відображає ІК-промені, тим самим посилюючи вплив інфрачервоних хвиль на організм

  • Цей міф суперечить основній характеристиці природного матеріалу - деревини. Всі породи дерев, які використовують в створенні конструкції і внутрішній обробці інфрачервоних саун, схожі між собою. Дерев'яне полотно може нагріватися і лише пропускати тепло, але відображати ІК-промені не може. Тобто певна порода дерева не може завдати шкоди. Що б ви не вибрали - канадський хемлок або червоний кедр, ІК-кабіна принесе користь у вигляді антисептичних властивостей хвойних порід.

4. Шкода для людей з варикозним розширенням судин

  • Цей міф заснований на негативний досвід використання фінської сауни або російської лазні людьми з даним захворюванням. Запатентована технологія інфрачервоної теплової терапії є безпечною для людей з варикозним розширенням вен за умови, що дотримуються рекомендовані лікарем-флебологом режим температури і тривалість кожного сеансу. Можливість регулювати потужність нагріву кабіни для кожного окремого відвідування дозволяє використовувати ІК-хвилі з ефектом оздоровлення.

5. Шкода для шкіри з акне

  • Теплова терапія ІК-променями при дотриманні рекомендацій навпаки надає позитивний ефект для шкіри обличчя, шиї, скорочуючи час протікання вугрової хвороби (акне). Вугрової хвороба характеризується активним запальним процесом у верхньому шарі епідермісу. Тому прогрівання інфрачервоними променями без гарячого вологого повітря позитивно впливає на регенерацію клітин шкіри, сприяючи швидкому завершенню запальних процесів. Антисептичні властивості деревних матеріалів внутрішньої обробки ІЧ-саун при прогріванні створюють антибактеріальну середу також корисну при акне.

6. Навантаження на серце

  • Про шкоду серцево-судинній системі можна говорити тільки в разі класичної парової лазні. Якщо рекомендації кардіолога допускають теплову терапію, то єдиним безпечним способом оздоровлення є саме інфрачервона сауна. Оскільки є можливість точно регулювати температуру всередині кабіни. Не порушуючи приписи лікарів, при регулярній ІК-терапії можна зміцнити серцево-судинну систему, а також позбутися від набряклості, знизити запальні процеси сечостатевої системи.
Сподобалася стаття,
поділіться з друзями:

Схожі статті