+38(050) 823-25-65 +38(050) 823-25-65 +38(097) 91-93-573
Консультуємо щодня c 09:00 до 21:00
УКР РУС 0
0

У вашому кошику 0 товар
на сумму 0 грн

Оформити замовлення
Всі статті та огляди

Чи можна дитині приймати ІЧ-сауну

Новини 11.02.2019 1256

Відвідування інфрачервоної кабіни (сауни) - процедура, яка при правильному підході надає лІЧувальну, оздоровче і зміцнювальний дію на організм. Тому багато батьків з ранніх пір привчають до неї дитини. За допомогою інфрачервоного випромінювання можна запобігти розвитку багатьох захворювань або підвищити ефективність їх лІЧування. Для цього потрібно знати про показання і протипоказання ІЧ-кабіни і тому, з якого вІЧу її краще використовувати.

Інфрачервона сауна для дітей

Інфрачервона сауна являє собою невелике приміщення або кабіну, обладнану нагрівальними елементами, які випромінюють теплові хвилі довжиною до 15 мкм. Вони проникають в шкіру на глибину не більше 4 см, м'яко впливаючи на неї, м'язи і суглоби. На відміну від конвекційних пристроїв, ІЧ-нагрівачі випускають тепло хвильовим способом, тому його дія більш ефективно. Тепло поглинають конкретні органи і тканини, і випромінювання не витрачається вхолосту.

При регулярному відвідуванні інфрачервоні кабіни допоможуть дитині:

  • підвищити імунітет;
  • нормалізувати тиск в артеріях і венах;
  • запобігти розвитку захворювань, супроводжуваних кашлем, нежиттю, ускладненням роботи бронхів і легенів;
  • пом'якшити симптоми алергії;
  • боротися із зайвою вагою;
  • відновитися після активних занять спортом;
  • впоратися зі сколіозом на ранніх стадіях.

Лампи, що випускають ІЧ-випромінювання, безпечні в експлуатації, оскільки оснащені огороджувальними решітками або спеціальною поверхнею. Вони працюють практично безшумно, тому дитина під час сеансу може розслабитися і не хвилюватися. Пристрої витрачають невелику кількість електроенергії і розраховані на тривале використання.

Одно-, двох, тримісні ІЧ-сауни виготовляються з натуральної деревини - кедра, сибірської сосни, вільхи, осики та липи. Ці матеріали не тільки відрізняються красивою текстурою і міцністю, але і мають масу корисних властивостей.

З якого вІЧу можна відвідувати

Важливо, щоб у дитини не було проблем з тиском в артеріях та інших патологій кровоносної системи. Якщо немає протипоказань, лІЧарі рекомендують відвідування їм інфрачервоних саун з 2-2,5 років. Тривалість перших прийомів повинна бути не більше 5-7 хв. При регулярних сеансах вже через 3-4 місяці можна спостерігати помітні поліпшення. У міру дорослішання тривалість прийомів збільшується до 15-20 хв.

В ІЧ-кабінах підтримується низька вологість і температура. Тому у процедури, на відміну від традиційної лазні, практично немає протипоказань. Але все одно перед першим відвідуванням ІЧ-кабіни слід пройти повне медичне обстеження. Дану процедуру можна використовувати в якості основного лІЧування захворювань. Її включають в комплексну терапію або профілактику.

Особливості відвідування ІЧ-сауни дитиною

Вплив ІЧ-випромінювання на дорослих людей вже достатньо вивчене. Дитячий організм працює по-іншому, тому перед відвідуванням необхідна консультація з лІЧарем. Під час кожного сеансу в інфрачервоній сауні потрібно дотримуватися наступних рекомендацій:

  • За 30 хвилин до початку погодувати дитину легкою їжею.
  • У перервах між прийомами поїти теплим чаєм або соком.
  • Стежити за тим, щоб температура всередині кабіни була близько + 36-38 градусів.
  • Вийшовши з неї, потрібно прийняти душ, який змиє виділені токсини.
  • При необхідності після водних процедур можна нанести на шкіру пом'якшувальну масло або крем.

Найкраще відвідувати ІЧ-кабіну в проміжку між 15:00 і 18:00. У ранкові та вечірні години вплив ІЧ-променів може обернутися стресом для незміцнілої організму.

При правильному підході відвідування інфрачервоної кабіни (сауни) стане відмінним доповненням до комплексного лІЧування та профілактики хвороб. Воно допоможе зміцнити імунну систему дитини і створити потужний бар'єр від вірусів і бактерій.

Сподобалася стаття,
поділіться з друзями:

Схожі статті