+38(050) 823-25-65 +38(050) 823-25-65 +38(097) 91-93-573
Консультуємо щодня c 09:00 до 21:00
УКР РУС 0
0

У вашому кошику 0 товар
на сумму 0 грн

Оформити замовлення
Всі статті та огляди

Правила прийому сеансу в інфрачервоній сауні

Новини 17.11.2014 2566

Правила прийому сеансу в інфрачервоній сауні

Після включення сауни почекайте 25-30 хв., щоб нагрівачі розігрілися. Пам'ятайте, що готовність сауни до роботи визначається не температурою повітря всередині, а ступенем розігріву випромінювачів. Робоча температура повітря в ІЧ-сауні становить 45-58°C.

Встановіть тривалість сеансу (з урахуванням розігріву) і температуру.

Не слід приймати оздоровчі процедури в ІЧ сауні на голодний шлунок. 

Не менш ніж за 1,5 години до їх початку рекомендується злегка перекусити.  За півгодини до початку процедур рекомендується випити 0,5 -1,0 літра води, переважно столової мінеральної (містить: калій, натрій, магній, марганець, залізо). Рясне пиття до і після процедур необхідно для компенсації зневоднення організму. Не рекомендується для відшкодування втрат води пити соки, напої, які містять цукор (солодка газована вода) і їсти фрукти, тому що  в них багато вуглеводів, які уповільнюють процес засвоєння води організмом.
При знаходженні в ІЧ сауні не рекомендується робити різких рухів, найкраще спокійно посидіти на лавці.
Приймати сеанс рекомендується, обернувшись в махровий рушник, також рушник необхідно постелити на лавку і на підлогу (під ноги). Варто пам'ятати, що якщо купити інфрачервону сауну в холодний період року, то краще полегшити програму до мінімуму.
Слід пам'ятати, що перші 10-20 хвилин з людиною зовні нічого не відбувається. Не варто турбуватися - видимі ефекти процедур припадають на останні 10 - 15 хвилин сеансу. Однак деякі люди через забруднення організму шлаками, великою кількістю важких металів, хімічними токсинами можуть мати труднощі з потовиділенням. Для таких людей може вимагатися кілька сеансів, перш ніж налагодиться потовиділення і з'явиться відчутний лікувальний ефект від прийому ІЧ сауни. До речі, людям, які страждають надмірною вагою, краще робити більшу кількість заходів в ІЧ сауну, але меншої тривалості.
Перед сеансом сауна повинна бути провітрена. Починати сеанс краще з 45°C, щоб зменшити навантаження на організм. Рекомендований час сеансу 30-50 хвилин. Регулювати температуру в сауні можна під час сеансу, за допомогою блоку управління, а також відкриттям вентиляційної засувки або відкриттям дверей. Задана вами температура буде автоматично підтримуватися системою управління.
Гарячий душ перед сауною може збільшувати обсяг виведеного поту. Не застосовуйте лосьйон для тіла до сеансу в сауні.
Після закінчення сеансу відкрийте вентиляційну засувку в даху сауни для провітрювання.

Сеанс в инфракрасной сауне

 

Рекомендації щодо застосування інфрачервоної сауни

Взагалі, до сеансів в інфрачервоній кабіні слід ставитися дуже серйозно і сприймати їх як оздоровчий, а не розважальний захід.
Під час сеансу користуйтеся, будь ласка, наступними правилами:

  • Нормальний оздоровчий сеанс триває півгодини при температурі до 60 ° С
  • Для оптимальних результатів утримуються від використання сауни відразу після їжі.
  • Використовуйте, принаймні, 2-3 рушники: одне постеліть складене в кілька разів на сидіння, ще одне - під ноги. Третє служить для витирання поту, який струмує по обличчю і заливає очі, а також поту з тіла. Пам'ятайте, вода має великий опір інфрачервоному випромінюванню. На стінках кабіни можуть утворитися плями, коли ви спираєтесь на бічні стінки, бо дерево легко вбирає піт, рушник допоможе запобігти цьому неприємному явищу.
  • При перших ознаках застуди або грипу, збільшуючи тривалість сеансу, можна підвищити активність імунної системи.
  • У міру звикання до інфрачервоній сауні Ви можете збільшити сеанс до 50 хвилин або більше. Будь ласка, пам'ятайте про водний баланс вашого організму протягом всього сеансу.
  • Зверніть увагу, що спочатку багато людей з великим рівнем важких металів, хімічними токсинами або пестицидами можуть мати труднощі з потовиділенням. Для деяких, може вимагатися 5-10 сеансів перш ніж з'явиться відчутний обсяг поту, але безперервне водне споживання зменшить токсикацію організму. Навіть без великого обсягу поту, що виділяється, ІЧ сауна допомагає виводити токсини через сечу, кишечник і волосся..
  • Головне, що слід запам'ятати, організм людини не завжди має треновану систему терморегуляції.  Якщо Ви ведете малорухливий спосіб життя, не займаєтеся спортом, можливо, Ваш організм не здатний адекватно реагувати на тепловий вплив.  В такому випадку, потовиділення навіть в ході півгодинного сеансу в інфрачервоній кабіні може і не настати.  Нічого страшного.  Продовжуйте приймати регулярні процедури в сауні SunRays, і через якийсь час у вас почнеться потовиділення спочатку на 29-й хвилині, потім на 25-й, потім на 15-й і т.п.  Ваш організм сам налаштує систему терморегуляції, і скоро вона не поступатиметься подібній же системі чемпіона світу в будь-якому виді спорту.
  • Дуже велике значення має поза, в якій ви приймаєте процедури. Ідеальною вважається поза «фараон на троні» - сидячи, опустивши вниз ноги, випрямивши спину і витягнувши руки вздовж тулуба.  Можна приймати процедури й лежачи, але при цьому ефективність впливу інфрачервоного випромінювання може знизитися до 70%.  Тому, щоб уникнути неприємностей, варто відразу прораховувати габарити.  І тільки після цього ви зможете купити інфрачервону кабіну зручної конфігурації.
  • Відразу після закінчення сеансу постарайтеся деякий час (3-5 хв.) посидіти спокійно і не робити різких рухів, тому що, навіть після виходу з кабіни, спостерігається підвищене потовиділення і циркуляція крові.
Сподобалася стаття,
поділіться з друзями:

Схожі статті