+38(050) 823-25-65 +38(050) 823-25-65 +38(097) 91-93-573
Консультуємо щодня c 09:00 до 21:00
УКР РУС 0
0

У вашому кошику 0 товар
на сумму 0 грн

Оформити замовлення
Всі статті та огляди

Що таке інфрачервоне випромінювання

Новини 27.07.2017 2751

Спектр инфракрасного излученияПісля світової аварії на ЧАЕС багато людей при слові «випромінювання» починають панікувати та не можуть навіть уявити собі, що деякі його види не тільки не шкідливі для організму, але ще і дуже корисні для вирішення декількох завдань. Серед таких інфрачервоне випромінювання, властивості якого помітно впливають на стан організму, а саме:

  • нагрівають точково шкіру, але не перегрівають її до утворення термічних опіків і захищають від перегріву внутрішні органи;
  • проникаючи в поверхню на глибину до 4 см, прогріває епідерміс і перший шар підшкірного жиру;
  • підвищує імунітет шляхом теплового ефекту;
  • короткохвильовий спектр дії запускає механізм відновлення шкірних покривів.

Основні ефекти інфрачервоного випромінювання

Перш за все, це щадний нагрів. Для прикладу, більшу частину інфрачервоних хвиль ми отримуємо під час сонячних ванн на морському узбережжі.  Плюс до всього, природний ефект досить сильний в тому плані, що організм вже звик до цих хвиль, адже понад 55% всіх випромінювань на землі - саме цієї природи, оскільки провокуються Сонцем. Головний ефект таких хвиль в тому, що він точково поглинається шкірою й адекватно реагує на вологу, тому часто використовується для сучасних саун, які, на відміну від фінської або російській парної, нагрівають саме тіло, а не повітря в приміщенні.

Базова енергія інфрачервоного випромінювання легко піддається контролю, тому, говорячи про сеанс в сауні, можна заощадити час, - досить 30 хвилин, і ви відчуєте себе повністю розслабленим, але не виснаженим.

Типи інфрачервоного випромінювання в залежності від довжини хвилі

  • ближнє (0,78 - 3 мкм);
  • середнє (3 - 50 мкм);
  • дальній до 100 мкм.

Різні типи застосовуються для різних цілей, наприклад, за допомогою ближніх і середніх проводиться стерилізація харчових продуктів і медичного інструменту;  дальній вид знаходить застосування для виготовлення тепловізорів і в космічній галузі.

Розглядаючи методи інфрачервоного випромінювання, відзначимо, що їх розрізняють залежно від способу нагрівання:

  • термічні пристрої плавильних або нагрівальних печей;
  • перетворення електричної енергії в тепловій вид;
  • привідні;
  • охолодження нагрітих матеріалів, в тому числі металів.

Суть інфрачервоного випромінювання дозволяє йому застосовуватися у всіх галузях, а крім загального, може бути локальним і міняти свою інтенсивність.  Широкий спектр застосування інфрачервоного випромінювання заснований на проникненні в тканини, але не глибоко, таким чином, можна захиститися від теплового перегріву.

Сподобалася стаття,
поділіться з друзями:

Схожі статті