+38(050) 823-25-65 +38(050) 823-25-65 +38(097) 91-93-573
Консультуємо щодня c 09:00 до 21:00
УКР РУС 0
0

У вашому кошику 0 товар
на сумму 0 грн

Оформити замовлення
Всі статті та огляди

Вагітність і інфрачервона сауна

Новини 16.01.2017 2179

Корисні властивості інфрачервоного випромінювання людство помітило досить давно, але застосовувати ці хвилі з метою оздоровлення та косметичних процедур було вирішено майже 40 років тому, коли в Японії завершилися розробки зі створення інфрачервоної кабіни.  Сьогодні їх часто можна зустріти в фітнес-залах, салонах краси, спа-центрах, а також в будинках, оскільки різноманітність моделей стає дедалі більше, а цінова політика дозволяє купити кабіну багатьом сім'ям.

Інфрачервона сауна: чи можна вагітним і до якого терміну?

Багатьох хвилює питання, чи можна в сауну при вагітності, оскільки під час цікавого положення жінка дійсно повинна відмовляти собі багато в чому, щоб не тільки не нашкодити малюкові, але і зберегти своє здоров'я в нормі.  Відзначимо, що інфрачервона сауна при вагітності повинна призначатися тільки лікарем, оскільки саме в цей період в організмі жінки відбуваються різноманітні перетворення і гормональні реакції.

Тепловий сеанс сауни на ранніх термінах вагітності: за і проти

Особенности посещения инфракрасной сауне при беременностиПерший триместр характеризується високими ризиками викидня, особливо, якщо вагітність супроводжується:

  • Гормональними порушеннями та поганою течією;
  • Поганою спадковістю;
  • Раніше перенесеними викиднями, завмиранням плода, абортами;
  • Значним віком матері (після 35 років);
  • Біологічними патологіями;
  • Зачаттям за допомогою ЕКЗ-процедури.

Попри те, що довжина хвилі припадає всередину на глибину до 4 см, тепловий вплив все одно спостерігається. Саме в цей період починає формуватися нервова і серцева система малюка, тому все ж краще проконсультуватися з лікарем.

Інфрачервона сауна під час вагітності на ранніх термінах дозволяється, але тільки при дотриманні таких умов:

  • Гарне стабільне самопочуття, в тому числі й тиск;
  • Показники гормонів та інших речовин в крові та в сечі в нормі;
  • Немає протипоказань з точки зору видільної системи (стабільна робота нирок без набряклості організму);
  • Тонус матки;
  • Опущення матки;
  • Немає варикозного розширення вен першої стадії.

При цьому лікарі рекомендують скоротити сеанс до 15 хвилин і знизити середню температуру в тепловій кабіні до 40-42 градусів.

Не додавайте ризиків

Якщо ж токсикоз сильний і інтенсивний, тоді розслаблюючі процедури не треба вводити у звичний графік.  Це обумовлено реакцією організму на тепло, а також може бути спровоковано черговий напад блювоти внаслідок сильного та інтенсивного запаху хвої.

Що треба пам'ятати про сауну на великих термінах

Бажано приймати процедури лежачи, щоб знизити тиск на малюка. При цьому сеанси повинні бути не тривалими й складати близько 10-15 хвилин. В обов'язковому порядку необхідно прислухатися до свого організму і реакції дитини. У разі якщо виникає нудота, запаморочення або слабкість, - виходьте з кабіни та не повторюйте сеанс.  В середньому, рекомендуються сеанси до 34 тижні.

Тільки гінеколог на основі огляду і даних про аналізи скаже, чи можна вагітним в сауну. Не варто брати приклад з когось, адже цікаве положення у кожної жінки завжди проникає індивідуально і з особливостями.  Якщо ж під час виношування дитини ви застудилися, тоді сеанс категорично заборонено.

Корисні властивості теплових процедур

Перш за все, інфрачервона сауна для вагітних сприяє виведенню токсинів і шлаків з організму; по-друге, робить шкіру більш підтягнутою, тому після пологів буде легше впоратися з розтяжками. Крім цього розумна по тривалості та повторенням, узгоджена з лікарем процедура може:

  • Покращити настрій;
  • Зняти легкий біль і розслабити м'язи;
  • Активізувати кровообіг, отже, наситити організм киснем;
  • Дати позитивний ефект від самого усвідомлення косметичної процедури, яка раніше була звична вам.

Що взяти з собою в кабіну?

Отримавши відповідь на питання, чи можна відвідувати сауну під час вагітності, варто також подбати про те, щоб сеанс був максимально комфортним.  Для цього тіло закривається в легку натуральну тканину, а голова закривається вовняною або повстяною шапкою. Сидіти не рекомендується, оскільки ви давите на органи малого тазу, а також голова прямо знаходиться в спектрі дії керамічних нагрівачів.  До заходу в кабіну випийте трохи води, по закінченню процедури - ще, не давайте дитині відчувати нестачу води.  При найменшому погіршенні самопочуття, - сеанс переривається без повторного заходу!

А ось чи можна вагітним в сауну, коли справа наближається до пологів?  - Категорично ні, оскільки підвищення звичної температури навколо може викликати спазм і спровокувати передчасні пологи. Плюс, організм стає більш критично і чутливо реагувати на всі сторонні зміни.

Сподобалася стаття,
поділіться з друзями:

Схожі статті