+38(050) 823-25-65 +38(050) 823-25-65 +38(097) 91-93-573
Консультуємо щодня c 09:00 до 21:00
УКР РУС 0
0

У вашому кошику 0 товар
на сумму 0 грн

Оформити замовлення
Всі статті та огляди

Готуємо маски для сауни своїми руками

Новини 23.01.2017 1569

маски для сауныДля того щоб відвідування сауни було максимально комфортним і корисним, можна перед таким розслаблюючим сеансом передбачити наявність декількох масок різної спрямованості, як для обличчя, так і тіла, і волосся, щоб максимально отримати задоволення від процесу.

Відзначимо, що якщо в разі відвідування російської або фінської лазні маски можна наносити на тіло і заходити з ними в парилку, то в разі процедури в інфрачервоній сауні таке робити не рекомендується, оскільки:

  • Досить складно вимити кабіну від залишків косметичних засобів;
  • Сеанс в сауні складає 30 хвилин, а для деяких компонентів на тілі це досить багато, і вони можуть просто застигнути, знизивши тим самим позитивний ефект на тіло.

Основні рецепти маски для сауни своїми руками

Варто розуміти, що маска може бути:

  • Живильною;
  • Очищаючою;
  • Тонізуючою;
  • Комплексної дії.

Для того, щоб обрати для себе найбільш підходящий варіант, враховуйте не тільки косметичну необхідність організму, але й індивідуальну переносимість до конкретних продуктів, а також сезон року. Наприклад, влітку найкраще в якості тонізуючої маски використовувати склад на основі огірка й алое, а ось взимку - на основі меду та ефірних олій.

Рецепт 1: тонізуюча і відновлює маска для обличчя

М'якоть одного свіжого огірка подрібніть в блендері, додайте 1 чайну ложку солі, кілька крапель олії чайного дерева.  Після сеансу в сауні на очищене обличчя нанесіть суміш і залиште на 10-15 хвилин.  Змивати треба теплою водою, а в кінці процедури дати контрастний душ за допомогою холодної води.

Живимо шкіру взимку

Основним компонентом, який допоможе впоратися з цим складним завданням залишається мед. На його основі з додаванням гліцерину, ароматичної олії бергамоту і декількох листів свіжозавареного зеленого чаю, можна зробити маску, яку наносимо на обличчя на 20 хвилин після попереднього теплового сеансу. В кінці процедури воложимо шкіру розчином олії й води (зі співвідношення 1:10) і залишаємо до того моменту, поки суміш вбереться.

Робити маски для сауни в домашніх умовах не тільки просто і швидко, але ще і досить економічно, оскільки ефективні косметичні засоби сьогодні обходяться клієнтові в круглу суму. Але при цьому варто пам'ятати, що деякі рецепти вимагають підготовки тільки на один прийом і їх забороняється зберігати в холодильнику, оскільки втрачається ефективність. Якщо у вашій масці є мед, молоко, вершки, листя завареного чаю, - тоді розраховуйте кількість інгредієнтів на один раз. А от засоби на основі меленої кави, солі, цукру можна зберігати в холодильнику сміливо до 20 днів.

Основними ж залишаються маски з меду для сауни, але тільки за умови, що у вас немає алергії на цей продукт. Завдяки тому, що при впливі температури мед нагрівається і проникає глибоко в пори, вдається не тільки їх очистити, а й наситити корисними вітамінами. Плюс, мед допомагає впоратися з ранніми мімічними зморшками. Для молодшої шкіри обирайте травневий; якщо шкіра потребує підтягування, - тоді можна додати в маску трохи гострого перцю чилі, який активізує процеси обміну і допоможе наситити її киснем.

Виготовляючи природні косметичні засоби, зверніть увагу, що маска для сауни з кави допоможе також вирівняти колір обличчя. Якщо наносити засіб на тіло, то ви позбудетеся від грубої шкіри, зможете допомогти організму боротися з целюлітом. Правила нанесення маски - досить прості, після того, як консистенція опинилася на тілі, дайте їй вбратися протягом 5-10 хвилин, а потім легкими масажними рухами руками або спеціальними щітками втирайте в шкіру. Змивати суміш зі шкіри треба звичайною водою без додавання мильних речовин.

Сподобалася стаття,
поділіться з друзями:

Схожі статті