+38(050) 823-25-65 +38(050) 823-25-65 +38(097) 91-93-573
Консультуємо щодня c 09:00 до 21:00
УКР РУС 0
0

У вашому кошику 0 товар
на сумму 0 грн

Оформити замовлення
Всі статті та огляди

Що потрібно знати про ІЧ сауні

Новини 12.01.2021 773

Винахід японського вченого, належним чином оцінений пацієнтами, яким за станом здоров'я протипоказані інші, традиційні види теплових процедур, хоч і має назву інфрачервоної лазні, але зовсім не схоже на традиційний варіант. Завдяки сухому теплу процедури в ІЧ сауні дозволені людям із захворюваннями судин, надлишком маси, внутрішніх органів і навіть показані маленьким дітям, часто хворіючим ГРВІ.

Що треба знати про ІЧ сауні

Вченими давно помічено, що інфрачервоне випромінювання (на відміну від ультрафіолету) не лише не здатне завдати шкоди шкірі людини, але і може глибоко прогріти м'язову тканину. Перебування в ІЧ сауні активізує регуляторну функцію організму, адже дія променів на епідерміс підвищує температуру тіла до 38°З, що дозволяє практично миттєво запускати захисні функції організму.

Процедури в цьому пристосуванні практично не мають протипоказань, і тому приймати теплові ванни можуть не лише дорослі, але і діти, що обумовлює широким попит на 5-ти місцеві кабінки сімейного типу.

Гардероб і аксесуари

Щоб процедури в інфрачервоній сауні пішли на користь, слід потурбуватися про комфорт до, в час і після процедури. Перше, що спадає на думку, торкається гардеробу: парео, халат, шльопанці, простирадло (яке можна пов'язати на кшталт кілта або грецького одягу!) і аксесуари, – чи треба усе це при відвідуванні ІЧ сауни?

Відповідь на це питання неоднозначна, адже навіть в дружній компанії (для якої й створюються 6-ти місцеві сауни) теплові ванни краще за все приймати при мінімумі одягу. Тільки так вдасться запустити обмінні процеси в організмі, позбавитися від зайвих кілограмів, целюліту і потренувати судини. На відміну від соляріїв, при відвідуванні ІЧ саун не потрібні окуляри. У кабінці можна знаходитися без головних уборів, тому класичні валяні капелюхи, якими користуються в парилках для захисту від дії високої температури, тут не знадобляться.

Слід узяти на замітку декілька основних моментів:

  1. Перед процедурою потрібно буде запастися декількома рушниками з бавовни або льняної тканини. Вони знадобляться для того, щоб своєчасно прибирати вологу зі шкіри, адже потовиділення при прийомі теплових ванн за кількістю не відрізняється від втрат вологи в лазні. Згодяться рушники й дітям, яких можна накривати тканню для зменшення інтенсивності прогрівання м'язів.
  2. По виходу бажано надіти теплий халат. Це захистить тіло від різких перепадів температури. Не забороняється приймати ванни в халаті натуральних матеріалів, особливо при першому відвідуванні. При перших сеансах може згодитися і відріз льняної тканини, використати який можна в якості захисного шару (пов'язавши за типом кілта або парео) або використовуючи замість покривала.
  3. Взуття в ІЧ сауні не потрібне, тому навіть легкі шльопанці краще за все залишити за дверима. Немає нужди й у валяному капелюсі, адже надлишок речей може стати причиною перенагрівання тіла.

Прямуючи в ІЧ сауну, варто потурбуватися не стільки про гардероб і аксесуари, скільки замислитися про достатню кількість чистої питної води. При інтенсивному і глибокому прогріванні м'язів відбувається сильне потовиділення, внаслідок чого клітини втрачають рідину.

ІЧ сауна і контактні лінзи: нюанси

Людям, які носять контактні лінзи, при відвідуванні сауни з інфрачервоним випромінюванням, рекомендується входити в кабінку без лінз. Інакше великий ризик того, що пересохлий матеріал, що втратив рідину, травмує око.

За умови, що людина в інфрачервоній сауні знаходиться в лінзах, для підтримки комфорту їй потрібно буде часто закапувати очі зволожуючими краплями й частіше моргати. Але навіть попри це, кращим захистом від обезводнення і перенагрівання буде чиста вода, яку треба пити не лише до прийняття теплових ванн, але і в процесі процедури.

Сподобалася стаття,
поділіться з друзями:

Схожі статті