+38(050) 823-25-65 +38(050) 823-25-65 +38(097) 91-93-573
Консультуємо щодня c 09:00 до 21:00
УКР РУС 0
0

У вашому кошику 0 товар
на сумму 0 грн

Оформити замовлення
Всі статті та огляди

Користь і протипоказання ІЧ саун

Новини 20.10.2020 1138

Багато людей активно займаються своїм здоров'ям. Відзначимо, що поряд з правильним харчуванням і активними фізичними навантаженнями, особливе місце займають регулярні сеанси в інфрачервоній сауні, які мають ряд переваг:

  • рівномірне нагрівання поверхні тіла;
  • використання тільки екологічних матеріалів, в тому числі керамічних нагрівачів і дерев'яних кабінок;
  • плідний вплив на мозок і судини навіть при нагріванні тіла;
  • лояльний температурний режим повітря.

Особливості ІЧ сауни

Такі сауни набагато ефективніші за класичні парилки, адже ІЧ випромінювання проникає на велику глибину, досягає підшкірних шарів і переносить у декілька разів більше тепла, що призводить до інтенсивного потовиділення при нижчій температурі. Так що пропотіти в такій сауні вийде з великим комфортом. Принцип дії інфрачервоного випромінювання подібно до сонячного, воно проходить через повітря, практично не нагріваючи його, та зате впливає на щільний об'єкт, що знаходиться на його шляху.

Головним елементом ІЧ кабіни є інфрачервоний випромінювач. Саме він випускає невидимі інфрачервоні промені, які впливають на тіло і прогрівають його як би зсередини до зовні, у випадку ж з саунами фінського типу цей процес відбувається абсолютно навпаки. 

Більшість кабін розрахована на 1-2 відвідувачі, проте є і чотиримісні інфрачервоні сауни. Існують наступні типи нагрівачів :

  • кварцеві;
  • карбонові.

Від типу устаткування та обшивки кабінки залежить багато що. Так, наприклад, канадський кедр посилює дію ІЧ хвиль, сприяє швидшому нагріву, а ефірні олії, які виділяють панелі з дерева не лише створюють особливу атмосферу, але і мають заспокійливий ефект.

Користь і протипоказання ІЧ саун

Про користь інфрачервоних кабін можна говорити дуже довго. Така терапія сприяє підвищенню імунітету, є відмінною профілактикою простудних захворювань, також глибоке прогрівання призводить до інтенсивнішого потовиділення, що виводить і організму шлаки, токсини. Крім того, ІЧ сауна уповільнює процес розмноження різних вірусів, бактерій і інших шкідливих мікроорганізмів, а число білих кров'яних тілець навпроти, нестримно збільшується.

Також не можна недооцінювати косметологічний ефект і омолодження усього організму! Така ця процедура славиться яскраво вираженим лімфодренажним ефектом, розкриваються пори, відбувається їх очищення, покращується колір шкіри. Для спортсменів або людей тих, що піддаються значним фізичним навантаженням відвідування ІЧ кабіни сприяє інтенсивному відновленню м'язів і суглобів. Також ця процедура забезпечує розслаблення і робить благотворний вплив на психоемоційний стан. 

Але попри таку кількість позитивних сторін, така парилка має і низку протипоказань:

  • злоякісні новоутворення;
  • інфекційні захворювання;
  • підвищена температура тіла;
  • вагітність і лактація.

Також щоб відвідування такої сауни не шкодило, слід дотримуватися простих рекомендацій. Перед сеансом випийте обов'язково 0,5 л води, не треба занадто довго знаходитися в парилці, досить сеансу тривалістю 20-30 хвилин, також після процедури обов'язково прийміть теплий душ і відпочиньте хвилин 20.

Кому корисна інфрачервона сауна?

Перш за все, спортсменам, оскільки після активних фізичних навантажень необхідно не тільки відпочити, але ще і відновити обмін речовин в м'язовій і шкірної тканини. Сеанс в інфрачервоній сауні протягом 30 хвилин подарує вам заряд бадьорості та допоможе зняти втому.

Такі процедури також корисні людям, які страждають від надмірної ваги. Перш за все, проникаючи на невеликій відстані в клітини, вдається розщепити шкірний жир і нормалізувати обсяги. Лікарі рекомендують такі сеанси повторювати 2-3 рази в тиждень, а після процедур відпочивати в горизонтальному режимі.

Рекомендується сауна і для відвідування дітьми, але при цьому необхідно точно обмежувати час - максимально до 15 хвилин, а температурний режим виставляти мінімальним.

Поради для любителів інфрачервоних саун

Польза и вред инфракрасной сауны

Для посилення ефекту рекомендується:

  • до відвідування або після добре буде випити мінеральну воду або зелений чай;
  • не варто наносити косметичні засоби;
  • перший сеанс не повинен тривати понад 10 хвилин;
  • згодом час можна збільшити до півгодини;
  • коли перебуваєте в кабіні, не робіть інтенсивних рухів, зручно розташуєтеся і постарайтеся розслабитися.

Інфрачервоний вплив сприяє посиленою циркуляції крові, тому цей процес необхідно регулювати. Можна з упевненістю відзначити, що будь-які банні процедури є багатовіковим ритуалом, який неможливо повністю замінити нововведеннями, якими приємними б вони не здавалися. Але користь інфрачервоної сауни очевидна. Будь-хто може гідно оцінити оксамитовий вплив температурних процедур в поєднанні з унікальним лікувальним ефектом. Інфрачервона сауна є сучасною ефективною альтернативою традиційної лазні.

Сподобалася стаття,
поділіться з друзями:

Схожі статті