+38(050) 823-25-65 +38(050) 823-25-65 +38(097) 91-93-573
Консультуємо щодня c 09:00 до 21:00
УКР РУС 0
0

У вашому кошику 0 товар
на сумму 0 грн

Оформити замовлення
Всі статті та огляди

Очищення організму в інфрачервоній сауні

Новини 03.03.2017 1735

Популярність інфрачервоних кабін росте з кожним днем. Посилення кровообігу, позбавлення від шлаків, прогрівання м'язової тканини, боротьба з наслідками застуди й зміцнення імунітету – це тільки малий перелік користі від ІЧ випромінювання. Сьогодні особливий попит покупців мають не лише одномісні кабіни, але і пристрої, що дозволяють приймати теплові ванни сім'єю (трьох- і чотиримісні ІЧ сауни).

Зв'язок інфрачервоної сауни та детоксикації

Сприятливий вплив ІЧ сауни на організм обумовлений позбавленням клітин від токсичних речовин, що накопичуються з-за несприятливих умов довкілля. За допомогою прискорення кровообігу, який відбувається під впливом інфрачервоного випромінювання, прискорюються обмінні процеси.

Токсини, серед яких шкідливі для здоров'я людини з'єднання:

  • алюмінію;
  • ртуті;
  • свинцю

і інших важких металів, виводяться разом з потом через пори шкіри. Підвищене потовиділення є наслідком глибокого прогрівання м'язової тканини.

Про детоксикацію свідчить зміна стану організму. Зменшення шкідливих з'єднань в крові дозволяє людині позбавитися від тяжких головних болів і неприємних відчуттів в м'язах, а також забути про проблеми з суглобами. Після процедур в кабінках з ІЧ променями зменшується зовнішні прояви целюліту (захворювання, спровокованого застоєм лімфи), а також зменшується видима сітка з капілярів.

Процедури в інфрачервоній сауні, яким передуватиме масаж або фізичні навантаження, допоможуть максимально швидко привести в норму фігуру. А у поєднанні з дієтою, яку багато хто називає «правильним харчуванням», можна не лише позбавитися від зайвих кілограмів, але і підвищити опірність організму вірусам і бактеріям. Сучасні 5-місні кабінки сьогодні можна побачити у багатьох фітнес-центрах.

Ефективність ІЧ саун спостерігається при лікуванні застуди. Шкідливі з'єднання, що утворюються і накопичуються в тілі людини при підвищенні температури, при прогріванні променями виходять через пори на шкірі значно швидше.

З чого почати чистку?

  • З огляду на той фактор, що температура в кабіні вище середньої, але не настільки критична, як у російської або фінської парної, потрібно збільшити кількість рідини;
  • На тлі очищеної води сміливо можна вводити та трав'яні настої та чаї, при чому пити їх потрібно за 2-3 години до часу, яке ви хочете присвятити процедурі;
  • Очистити шлунок і кишечник.

Щодо останнього пункту, варто відзначити, що багато проблем зі шкірою або зайвою вагою, в'ялою шкірою і висипаннями будь-якого характеру пов'язані з неправильною роботою шлунково-кишкового тракту. Тому, якщо ви щасливий володар інфрачервоній сауні будинку або на дачі, необхідно не тільки правильно готувати організм до сеансу, але і використовувати всі базові можливості. Перш за все, не варто їсти за 1-2 години до відвідування теплової кабіни, адже їжа просто не встигне перетравитися. По-друге, жирна і дуже калорійна їжа не підходять для сеансу, а от фрукти, овочі, навіть ті, які приготовлені на пару, фруктові соки та пюре -то, що треба.

Підготовка до відвідування ІЧ сауни

Щоб підвищити ефективність процедури очищення організму і прискорити процес виведення токсинів слід дотримуватися простих правил. Підготовка включає масаж, здатний поліпшити кровопостачання органів, і прийняття гарячого душу, який розширить пори та звузить капіляри.

В процесі очищення тіла від токсинів, яке відбувається внаслідок глибокого прогрівання тканин при активному потовиділенні, людський організм втрачає воду. Тому украй важливо не допустити обезводнення. Для цього перед процедурою слід випити близько 0,5 л чистої негазованої води.

Що стосується харчування, то перед відвідуванням інфрачервоної сауни не треба дотримуватися якоїсь спеціальної дієти або тривалого голодування. Але відразу після їжі відвідувати сауну не рекомендується, адже в цей час організм витрачає енергію на перероблювання їжі. При цьому не протипоказане відвідування ІЧ сауни в процесі лікувального голодування, адже це сприяє очищенню організму від шлаків.

Завершити процедуру слід прийомом душу. Вода має бути комфортної температури. Попри те, що після сеансу в інфрачервоній сауні немає втоми, рекомендується проводити процедури перед сном.

Детоксикація з потом

Протягом останніх десятиліть у багатьох країнах велися дослідження феномену позитивного впливу інфрачервоного тепла на здоров'я людини.
Найбільшого поширення набула теорія біорезонансної детоксифікації розроблена вченими з Японії.

Коли такі токсичні гази, як діоксиди або такі забруднення, як свинець, ртуть або хлорин потрапляють у воду, вони мають тенденцію "утримуватися" великими молекулами води. Коли кількість цих токсинів накопичується в організмі (що складається в великій частини з води), знижується кровотік і блокується клітинна енергія і погіршується самопочуття. Детоксикація (виведення токсинів) відбувається, коли під впливом інфрачервоних хвиль молекули води в клітинах починають вібрувати.
Ці вібрації знижують міжмолекулярні сили та токсичні речовини "вириваються з полону" молекул води. Тепло розширює закупорені судини та допомагає виведенню шкідливих речовин з потом і сечею.

Сауни SunRays – це простий, приємний і здоровий шлях очистити себе від токсинів!

Багато з хвороб, з якими зіткнулося сучасне суспільство, беруть свій початок з несприятливого навколишнього середовища. Хвороби, фактично невідомі 20 років тому, типу хронічного синдрому втоми, тепер існують в епідемічних розмірах і продовжують розростатися з кожним роком. Діти, найбільш ймовірні жертви змін навколишнього середовища.

Люди міркують над питанням: чому вони відчувають себе виснаженими, чому їх голова здається «в тумані», чому вони постійно живуть з болем? Концентрація накопичених отруйних речовин в організмі може бути первинним чинником поганого здоров'я мільйонів людей. Важкі метали, пестициди, продукти згоряння палива й інші хімічні елементи можуть бути знайдені в істотних кількостях в організмі фактично у кожної людини на нашій планеті.

Недавні дослідження довели, що нагрів організму в інфрачервоних саунах стимулює клітини виводити з організму через піт і сечу отруйні речовини, включаючи свинець і ртуть. Таким чином, інфрачервоні сауни можна розглядати в якості одного з елементів (поряд з дієтою) програми глибокого очищення організму. Купити інфрачервону сауну в Україні не так вже й складно, як здається на перший погляд.

Очищення організму від токсинів є обов'язковою умовою запобігання різних хвороб і розладів здоров'я. Поряд зі здоровим харчуванням, голодуванням і різними дієтами, система інфрачервоного випромінювання пропонує широкий спектр перевірених можливостей, що виходять за рамки традиційної медицини. Регулярні сеанси в інфрачервоній кабіні – це дієвий, крім того, простий у використанні й той, що не вимагає великих фінансових витрат засіб. Найбільшу токсичну небезпеку становлять жири та холестерин, що потрапляють в організм разом з їжею. До складу поту, що виділяється під час сеансу в інфрачервоній сауні, входять вода, жири, холестерин і важкі метали. Піт людей, що користуються інфрачервоної кабіною, був досліджений і зрівняний з потом, що виділяється у звичайній сауні.
Отримані наступні результати:

Речовина, що виділяється
Звичайна сауна/баня Інфрачервона сауна
Вода 90-95% 80-85%
Інші речовини 5-10% 15-20%

Після дослідження поту, виділеного під час сеансу в інфрачервоній сауні, встановлені наступні складові частини інших речовин: свинець 84 мг, кадмій 6,2 мг, нікель 1,2 мг, мідь 0,11 мг, натрій 0,84 г (Green hospital,  1983).

Після порівняння кількості поту, який виділяється і здатності видалення шкідливих речовин у звичайній сауні та інфрачервоній кабіні встановлено, що під час сеансу в інфрачервоній сауні виділяється у два рази більше поту і в три рази більше інших речовин, а це означає, що здатність інфрачервоної сауни видаляти шкідливі речовини в шість разів перевищує здатність звичайної сауни.  На думку дієтологів токсичні речовини, які організм не здатний видалити через певні органи, накопичуються в жировій тканині.  Д-р Ishikawa (Японія) стверджує, що для розщеплення жирової тканини потрібна температура не менше 45 ° С.  Тепловий вплив енергії інфрачервоного випромінювання дає можливість наблизиться до цієї температурі в жировій тканині без надмірного навантаження на серцево-судинну систему, тому концентрація виділених токсичних речовин значно вище (у порівнянні зі звичайною сауною).

Регулярні сеанси в інфрачервоній сауні є оптимальним способом виведення з організму шкідливих речовин.  Маються на увазі не тільки токсичні речовини, що потрапляють в організм з їжею, а й алкоголь і нікотин.  Інфрачервона сауна, застосовувана поряд з медикаментами, які виводять шкідливі речовини, при наявності проблем, пов'язаних з вживанням алкоголю і нікотину, дає можливість самостійно створити програму очищення організму, яка потребує великих витрат і мінімально впливає на звичайний ритм робочої або іншої діяльності людини.

Відновлення шлунково-кишкового тракту після теплового сеансу

Уважно стежити за своїм раціоном потрібно і після походу в сауну, оскільки потрібно дати кілька годин, щоб шлунок і кишечник відновилися після теплового навантаження. Як правило, після сеансу розслаблення, ви не відчуваєте почуття голоду, а якщо таке відвідало, то необхідно просто випити теплий трав'яний чай або свіжий сік.

Пам'ятайте, що комплексна очистка організму не пройде за один раз, тому на ряду зі спеціальними розчинами, чаями та напоями, можна і потрібно включити у звичний раціон похід в інфрачервону сауну не рідше ніж 2-3 разів на тиждень з тривалістю не більше 30 хвилин.

Сподобалася стаття,
поділіться з друзями:

Схожі статті