+38(050) 823-25-65 +38(050) 823-25-65 +38(097) 91-93-573
Консультуємо щодня c 09:00 до 21:00
УКР РУС 0
0

У вашому кошику 0 товар
на сумму 0 грн

Оформити замовлення
Всі статті та огляди

Як підібрати інфрачервону сауну під себе

Новини 06.02.2019 1095

Інфрачервона сауна - це спеціальне приміщення або кабіна, що стала альтернативою традиційної лазні. Вона відрізняється компактними розмірами і працює від електрики. Проводячи в такій кабіні не більше 40 хвилин, можна поліпшити стан шкіри, суглобів, внутрішніх органів і систем. З цих причин багато любителів банних процедур краще встановлювати її в будинках і квартирах. Нижче ви знайдете прості поради, які допоможуть зорієнтуватися в асортименті і правильно підібрати ІЧ-сауну.

Розміри інфрачервоних кабін

Більшість покупців шукають ІЧ-сауну для особистого користування, тому головним критерієм підбору вважається її розмір. У лоджії середньостатистичної міської квартири можна встановити одно- або двомісну особисту кабіну. При виборі важливо враховувати не тільки ширину і висоту пристрою, але і його глибину. Найбільш поширені розміри 2-місцевих інфрачервоних саун - 120х105х190 см і 125х125х190 см. Такі кабіни часто вибирають не тільки в квартир, а й встановлюють на дачах і в заміських будинках.

Не менш важливими параметрами підбору інфрачервоним пристроям є дизайн і форма. Порада: для приміщення стандартного планування краще вибрати прямокутні або квадратні конструкції. Вони допоможуть обіграти простір і задіяти кожен його сантиметр. У просторе приміщення можна вписати шестигранную, круглу або будь-яку іншу кабіну незвичайної форми і нестандартного розміру.

Матеріали

При покупці інфрачервоних саун для особистого користування потрібно врахувати кілька нюансів. Один з них - матеріал. Кабіни виготовляють з натуральної деревини. Під впливом інфрачервоного випромінювання вона проявляє свої цілющі і оздоровчі властивості. Зазвичай це:

  • канадський хемлок;
  • червоний кедр;
  • сосна;
  • осика;
  • вільха.

При підборі орієнтуйтеся на бюджет і особисті переваги. Найбільш якісними матеріалами вважаються канадський хемлок і червоний кедр. Вони відрізняються надійністю, міцністю, рівномірним прогріванням і цілющою дією. Інфрачервоні сауни з липи підходять алергІЧам, з вільхи - наділені бактерицидними і протизапальними властивостями.

Нагрівальні елементи

Одним з головних параметрів підбору оптимальної інфрачервоної сауни для особистого користування є потужність нагрівальних елементів. Чим могутніше, тим глибше прогрівається організм. Корисна порада: для особистого використання краще вибрати пристрій, який випускає теплові хвилі довжиною 5-15 мкм. При цьому їх інтенсивність повинна бути наближена до 100%.

До іншим нюансам, які потрібно врахувати при підборі якісного нагрівального елементу, відносяться:

  • ПІЧ випромінювання - довжина хвилі, яка забезпечує максимальну ефективність нагріву. Людський організм виробляє інфрачервоні хвилі довжиною 9,4 мкм. Тому даний показник повинен бути наближений до зазначеного пІЧу випромінювання.
  • Коефіцієнт емісії. Цим терміном позначають частку ІЧ-променів, що виробляються нагрівачем. Чим вище цей показник, тим ефективніше буде процедура.
  • Матеріал. Зазвичай ІЧ-лазні оснащуються керамічними, інкаллоевимі, ​​карбоновими або плівковими нагрівачами. Вони відрізняються показниками пІЧу випромінювання і коефіцієнта емісії. Мінімальні вони у виробів з керамІЧи (4,75 мкм і 90% відповідно), а максимальні - у плівкових агрегатів (8,7 мкм і 98%). Вироби з керамІЧи прогріваються до 230-300 градусів, тому визнані найбільш ефективними.

На ці параметри слід спиратися і при підборі ІЧ-кабін для спортивного клубу, оздоровчого центру або СПА-салону. Найвигідніше звернутися до виробника, який займається виготовленням і установкою під замовлення. На нашому сайті ви можете замовити безкоштовну консультацію фахівця, який допоможе з вибором сауни і відповість на всі запитання.

Сподобалася стаття,
поділіться з друзями:

Схожі статті